Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011


Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα που στηρίζεται στις αξίες που θεμελιώνουν τις ανθρώπινες κοινωνίες, όπως η δικαιοσύνη ,η υγεία ,η παιδία ,η ελευθερία ,η ειρήνη κλπ.

Η δημοκρατία της Ελλάδας ξεκίνησε σαν δημοκρατία των Αξίων και κατέληξε ως Δημοκρατία των Τιμών … οι σοφιστές θέλοντας να εδραιώσουν την εξουσία τους παραπλανούσαν τον λαό και εξαγόραζαν την ψήφο του και κατά συνέπια όλες τις αξίες του .

Και όταν ο λαός παραπλανηθεί ,εξαγοραστεί, όταν μεταλλάσσονται οι αξίες του σε τιμές δημιουργούνται τα Χρηματιστήρια των Αξίων…δηλαδή ..Χρηματιστήρια Τιμών δηλαδή Δημοκρατίες των Τιμών , τις οποίες διαμορφώνουν κατά το δοκούν … Τις τιμές ελέγχουν οι αγορές … εύκολα μια αφηρημένη λέξη όπως η αγορά έγινε ανώτερη των αξίων . ας δούμε ποιοι είναι που πήραν τις αξίες μας ,ας δούμε με πια τιμή μας εξαγόρασαν ,ας συνειδητοποιήσουμε πόσο έπαιξαν μαζί μας . έχουν έτοιμο το κώνειο οι αγορές για την Ελλάδα …. Και δεν υπάρχει ούτε μια απ αυτές που θα μπορούσε να επανάφερε τις αξίες στις δημοκρατίες γιατί δεν εμπορεύονται απλά τον άνθρωπο εμπορεύονται ακόμη και τα όνειρα του . Δεν πιστεύουν στην άξια του ατόμου . η μόνη λύση που υπάρχει για την ανθρωπότητα είναι να αναδείξει τις αξίες για να πέσουν οι τιμές. Να απογυμνωθεί το σύστημα σε όλη την ασχήμια του και να το ντύσουμε με αξίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου